Skaldjurskräm à la Gert

Du behöver 100 g champinjoner smör 1 dl vermouth (Noilly Prat) 200 g skalade räkor 2 dl crème fraîche salt vitpeppar Gör så här 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g champinjoner
  • smör
  • 1 dl vermouth (Noilly Prat)
  • 200 g skalade räkor
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

1
Dela champinjonerna i mindre bitar. Fräs dem lätt i smör. Tillsätt vermouth. Låt koka tills nästan all vätska är borta. Låt svalna.

2
Hacka räkorna och rör ner dem och crème fraîche i champinjonblandningen. Smaka av med salt och vitpeppar.

3
Servera till knäckebröd, löjrom eller liknande och dill.


Kommentar:
Den här rätten ingår i Icakurirens påskbuffé. Fler rätter i buffén hittar du nedan.
Servera bröd till som passar vid ev allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top