Påskmarsipan

Du behöver 1.5 dl vatten 50 g smör 1.5 dl vetemjöl 1 kg mandelmassa florsocker ca 6 dl Gör så här 1 Koka upp vatten...


4 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl vatten
  • 50 g smör
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 kg mandelmassa
  • florsocker ca 6 dl

Gör så här

1
Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Vispa i mjölet. Sjud smeten under omrörning med en trägaffel tills den släpper kastrullens botten och blir en stor klump. Låt den kallna. Riv mandelmassan på rivjärn eller matberedare och arbeta ihop den med den kokta smeten och florsockret.

2
Är mandelmassan riktigt färsk och mjuk kan man behöva lite mer florsocker för att marsipanen ska bli formbar.

3
(Receptet går att halvera, men inte göras ännu mindre.)


Kommentar:
<B>Påskmarsipan utan gluten</B>
– Tål du inte gluten kan du ändå göra marsipan av mandelmassa.
Blanda 500 g riven mandelmassa med 150 g florsocker och 2 matskedar glukos som finns att köpa på apotek

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top