Varm purjosallad med körvel

Du behöver 250 g purjolök 10-12 oliver, svarta och gröna 2 tsk kapris Dressing: 2 msk jungfruolja 1 tsk balsamvinäger 1 tsk ljus, fransk senap...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 250 g purjolök
    10-12 oliver, svarta och gröna
    2 tsk kapris
    Dressing:
    2 msk jungfruolja
    1 tsk balsamvinäger
    1 tsk ljus, fransk senap
    1 msk finhackad körvel
    1 msk vatten.
    Att servera till:
    en böckling per portion

Gör så här

1
Ansa och skölj purjon. Skär den i halvdecimeterstora bitar. Lägg bitarna i en mikrosäker form. Mikra under lock på full effekt cirka 4 minuter. (Purjon kan också kokas i aningen vatten cirka 15 minuter.) Blanda i oliverna och kapris.

2
Skaka samman dressingen och häll den över den varma purjon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top