Vallmobakelser

Du behöver 100 g rumsvarmt smör 1 dl florsocker 1-2 msk kakaopulver ca 3 dl kaksmulor (helst mandelkaka, klicka på rubriken nedan för recept) 1/2...


12 portioner

Du behöver

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1-2 msk kakaopulver
  • ca 3 dl kaksmulor (helst mandelkaka, klicka på rubriken nedan för recept)
  • 1/2 dl mandel som hackas grovt
  • Till garnering:
  • 1/2-1 burk vallmofrön

Gör så här

1
Rör ihop ingredienserna.

2
Forma små bakelser och doppa dem i vallmofrön.

3
Njut bakelserna rumsvarma, kylskåpskalla, eller tagna direkt ur frysen.


Kommentar:
Vita bakelser: gör som ovan, men hoppa över kakaopulvret. I stället för vallmofrön, doppa bakelserna i florsocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top