Läsar-recept

Uffes&Lois Baconkyckling

Du behöver 1 kyckling 1 pkt bacon salt, svartpeppar, citronpeppar smör eller margarin 1 gul lök 10 vitlöksklyftor 1 liten burk champinjoner 1 hönsbuljongtärning 2...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 1 pkt bacon
  • salt, svartpeppar, citronpeppar
  • smör eller margarin
  • 1 gul lök
  • 10 vitlöksklyftor
  • 1 liten burk champinjoner
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 msk balsamvinäger
  • ca 20 gröna oliver

Gör så här

1
Dela kycklingen i sex delar.Linda varje del med en baconskiva och krydda. Bryn tills de får färg.Ta upp dem ur pannan.

2
Lägg i hackad lök, vitlök och champinjoner, bryn lätt. Smula ner buljongtärningen och tillsätt grädde, vatten, tomatpuré och vinäger. Tillsätt oliverna. Lägg tillbaka kycklingen när såsen börjat puttra. Sjud på svag värme under lock cirka 30-40 minuter. Red av om tjockare sås önskas.

3
Servera med bakad timjanpotatis i halvor.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top