Tomarps äppelskorpor

Du behöver 5.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0.5 dl strösocker 2 tsk kanel 75 g margarin 1 st ägg 1 dl mjölk 3.5 msk...


30 portioner

Du behöver

  • 5.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 75 g margarin
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 3.5 msk äppelmos

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna i matberedarens skål. Klicka i det rumsvarma matfettet och kör till en smulig massa. Tillsätt ägg, mjölk och äppelmos och kör till en deg. Ta upp den på mjölat bakbord och ta eventuellt en handfull mer mjöl om det behövs.

2
Dela degen i tre delar. Rulla ut dem till smala längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 15 minuter. Ta ut plåten och skär längderna i sneda bitar. Minska ugnsvärmen till 75 grader. Torka skorporna i ugnen ett par timmar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top