Tandoori roti

Du behöver 3.5 dl vetemjöl 1 tsk salt 0.75 tsk bakpulver 1 msk margarin smält 1.5 dl Ljummet vatten Gör så här 1 Blanda mjöl,...


8 portioner

Du behöver

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.75 tsk bakpulver
  • 1 msk margarin smält
  • 1.5 dl Ljummet vatten

Gör så här

1
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt margarinet. Arbeta ner vattnet lite i taget och älta samman till en smidig deg. Låt den vila övertäckt med fuktad handduk 1 1/2 timme.

2
Knåda ihop degen och dela i 8 lika stora bullar. Klappa eller kavla ut varje bulle tunt till en oval platta, 18-20 cm lång. Pensla med vatten just som bröden läggs in på het plåt mitt i ugnen. Grädda hastigt i 275-300 grader ungefär 5 minuter.

3
Ät bröden nygräddade till curry eller annan varmrätt eller använd dem som pitabröd, att stoppa in sallad och kött i. Om de kallnat kan bröden ljummas ett ögonblick i ugnen före servering.


Kommentar:
Ett indiskt “roti” som är enkelt att baka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top