Du behöver
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 0.75 tsk bakpulver
- 1 msk margarin smält
- 1.5 dl Ljummet vatten
Gör så här
1
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt margarinet. Arbeta ner vattnet lite i taget och älta samman till en smidig deg. Låt den vila övertäckt med fuktad handduk 1 1/2 timme.
2
Knåda ihop degen och dela i 8 lika stora bullar. Klappa eller kavla ut varje bulle tunt till en oval platta, 18-20 cm lång. Pensla med vatten just som bröden läggs in på het plåt mitt i ugnen. Grädda hastigt i 275-300 grader ungefär 5 minuter.
3
Ät bröden nygräddade till curry eller annan varmrätt eller använd dem som pitabröd, att stoppa in sallad och kött i. Om de kallnat kan bröden ljummas ett ögonblick i ugnen före servering.
Ett indiskt “roti” som är enkelt att baka.