Spenat- och färskostpaj

Du behöver 1 st sats Fyllning: 1 st knippe färsk lök (250 g) 2 msk olivolja 2 pkt bladspenat eller färsk 1 st kesella (250...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st sats

Fyllning:

1 st knippe färsk lök (250 g)
2 msk olivolja
2 pkt bladspenat eller färsk
1 st kesella (250 g)
0.5 dl vispgrädde
0.5 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 krm muskotnöt riven

Gör så här

1
Tryck ut degen i en form, cirka 25 centimeter i diameter. Klä kanten med en folieremsa. Grädda pajskalet 10 minuter i 225 grader, ta bort folien och grädda vidare cirka 5 minuter. Skiva lökarna, även en del av stjälkarna, och fräs dem i olja på svag värme tills de mjuknar.

2
Tina spenaten och krama ur en del vatten. Blanda lök, spenat, kesella, grädde och mjölk i en bunke. Krydda med salt, svartpeppar och muskot. Lägg fyllningen i skalet strax före servering och sätt in i ugnen cirka 10 minuter tills den är genomvarm.

3
Servera gärna med rökt lax eller skinka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top