Du behöver
- 1 glasburk (330 g) vit hel sparris
- 1 liter vätska (spad + vatten)
- 2 msk grönsaks- eller kycklingfond
- 2 msk vetemjöl
- 1 msk smör eller margarin
- salt
- vitpeppar
- kajennpeppar
- timjan, färsk eller torkad
- 2 äggulor + 1 dl vispgrädde
- krasse
Gör så här
1
Häll spadet av sparrisen. Blanda spad med vatten i en kastrull. Rör ner fond och mjöl. Koka upp under omrörning. Koka 3 minuter. Vispa ner smör och smaka av med salt, peppar och timjan.
2
Dela sparrisen i mindre bitar och ljumma dem i mikron.
3
Vispa ihop äggulor och grädde i en skål. Ta kastrullen av plattan och vispa ner redningen i en tunn stråle. Soppan får inte koka mer. Fördela den i tallrikar och lägg i sparrisen. Klipp rikligt med krasse över. Servera med smörgås med exempelvis sallat och leverpastej.