Sparrissoppa med krasse

Du behöver 1 glasburk (330 g) vit hel sparris 1 liter vätska (spad + vatten) 2 msk grönsaks- eller kycklingfond 2 msk vetemjöl 1 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 glasburk (330 g) vit hel sparris
  • 1 liter vätska (spad + vatten)
  • 2 msk grönsaks- eller kycklingfond
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt
  • vitpeppar
  • kajennpeppar
  • timjan, färsk eller torkad
  • 2 äggulor + 1 dl vispgrädde
  • krasse

Gör så här

1
Häll spadet av sparrisen. Blanda spad med vatten i en kastrull. Rör ner fond och mjöl. Koka upp under omrörning. Koka 3 minuter. Vispa ner smör och smaka av med salt, peppar och timjan.

2
Dela sparrisen i mindre bitar och ljumma dem i mikron.

3
Vispa ihop äggulor och grädde i en skål. Ta kastrullen av plattan och vispa ner redningen i en tunn stråle. Soppan får inte koka mer. Fördela den i tallrikar och lägg i sparrisen. Klipp rikligt med krasse över. Servera med smörgås med exempelvis sallat och leverpastej.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top