Läsar-recept

Sommersockerkaka

Du behöver 9 ägg 9 dl socker 150 g smält margarin 12 1/2 dl vetemjöl 9 tsk bakpulver 5 tsk vaniljsocker 4 1/2 dl kallt...


0 portioner

Du behöver

  • 9 ägg
  • 9 dl socker
  • 150 g smält margarin
  • 12 1/2 dl vetemjöl
  • 9 tsk bakpulver
  • 5 tsk vaniljsocker
  • 4 1/2 dl kallt vatten

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt margarinet. Blanda i vetemjöl, bakpulver och vaniljsockret och sist det kalla vattnet.

2
Vispa med elvisp – det går med handkraft, men det är tungt.

3
Smöra och bröa en långpanna. Grädda i 175 grader i cirka 45 minuter.

4
När kakan har kallnat, dela den i 4 delar så har du 4 sockerkakor.

5
Går lätt och bra att ha i frysen under soliga dagar.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top