Potatis maire

Du behöver 9 st potatis skalkokta av en fast sort 1.5 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 msk smör salt vitpeppar muskot doft av rosépeppar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 9 st potatis skalkokta av en fast sort
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • muskot doft av
  • rosépeppar eller kryddgrönt

Gör så här

1
Skala och skiva, eller tärna, de kokta potatisarna. Vispa ut mjölet i mjölken i en vid kastrull. Klicka i smöret och koka upp under omrörning. Koka 3-4 minuter och smaka av såsen med salt, vitpeppar och muskot. Vänd ner potatisarna och låt dem bli genomvarma under lock på svag värme.

2
Strö på rosépeppar eller kryddgrönt vid serveringen.

3
Gott till gravad eller rimmad lax, rökt fisk som makrill eller sik, stekt korv, fårfiol, rökt renstek, kokt helgskinka, rimmad kyckling eller kalkon.


Kommentar:
Stuvning av rå potatis görs enligt receptet, men uteslut vetemjölet. Koka potatistärningarna på svag värme cirka 15 minuter i mjölken och smöret. Skaka på kastrullen, rör ej, eftersom det lätt kan bli mos. Stuvning på kokt potatis tjocknar lite extra när den får stå en stund. Blanda samman potatis och sås bara några minuter före servering så att potatisen hinner bli genomvarm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top