Plommonpaj

Du behöver 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 150 g smör 1 msk kallt vatten plommon ca 20 mogna urkärnade 1 dl strösocker Tillbehör: vaniljglass...


4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 1 msk kallt vatten
  • plommon ca 20 mogna urkärnade
  • 1 dl strösocker

Tillbehör:

vaniljglass
grädde eller vispad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, vaniljsocker och kylskåpskallt smör i mixer och tillsätt vattnet. Stanna mixern så fort degen formas till en boll.

2
Lägg de urkärnade plommonen i en smord ugnsfast form. Strö över socker. Smula över degen, platta till en aning och grädda cirka 25 minuter tills pajskalet blir ljusbrunt och plommonen börjar bubbla. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top