Du behöver
- 3 dl majsolja
- 3 dl strösocker
- 4 st ägg
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk kanel
- 1 tsk bikarbonat
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 8 dl morötter fint rivna, ca 500 g
- 2.5 dl hasselnötter hackade
- 2.5 dl russin eller strödadlar
Topping:
400 g cream cheese
2 dl crème fraîche
3 msk honung
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 2-liters form. Vispa ihop olja och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Vänd ner morötter, nötter och russin. Häll smeten i formen och grädda i cirka 1 timme. Låt den kallna.
2
Rör samman cream cheese med crème fraîche och honung i en matberedare.
3
Bred ut toppingen på kakan. Ställ kakan kallt i en timme.
En saftig och god kaka som bara blir godare av att stå ett par dagar. Förvara den i kylskåp.