Min morotskaka

Du behöver 3 dl majsolja 3 dl strösocker 4 st ägg 5 dl vetemjöl 2 tsk kanel 1 tsk bikarbonat 2 tsk bakpulver 1 tsk...


12 portioner

Du behöver

  • 3 dl majsolja
  • 3 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 8 dl morötter fint rivna, ca 500 g
  • 2.5 dl hasselnötter hackade
  • 2.5 dl russin eller strödadlar

Topping:

400 g cream cheese
2 dl crème fraîche
3 msk honung

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 2-liters form. Vispa ihop olja och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Vänd ner morötter, nötter och russin. Häll smeten i formen och grädda i cirka 1 timme. Låt den kallna.

2
Rör samman cream cheese med crème fraîche och honung i en matberedare.

3
Bred ut toppingen på kakan. Ställ kakan kallt i en timme.


Kommentar:
En saftig och god kaka som bara blir godare av att stå ett par dagar. Förvara den i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top