Marinerade vitlöksklyftor och oliver

Du behöver 2 st vitlök 2 dl svarta oliver starka med kärnor 3 dl gröna oliver stora med kärnor Marinad: 4 dl olivolja 1.5 dl...


0 portioner

Du behöver

  • 2 st vitlök
  • 2 dl svarta oliver starka med kärnor
  • 3 dl gröna oliver stora med kärnor

Marinad:

4 dl olivolja
1.5 dl vitvinsvinäger
3 st chilipepparfrukt små röda
3 st kvistar rosmarin

Gör så här

1
Börja med marinaden. Häll den i en glasburk med lock som rymmer cirka 1 liter.

2
Dela vitlökarna i klyftor men skala dem inte. Lägg dem i en kastrull. Häll på kallt vatten så att det täcker. Koka upp och låt koka i 2-3 minuter. Slå av vattnet och fyll på med kallt vatten. Kläm nu bort skalen, det brukar gå mycket lätt, och skär bort rotfästet. Lägg klyftorna allteftersom i marinaden.

3
Fyll på med svarta och gröna oliver. Skär först en skåra i oliverna, om de inte redan är snittade. Fyll på med mer olivolja om inte marinaden täcker.

4
Vänd burken försiktigt då och då så att oliver och vitlök blandas med marinaden.

5
Låt den stå och dra på svalt ställe i åtminstone 6 timmar, gärna längre.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top