Marianns myntachokladrulle

Du behöver Kaka: 3 st ägg 1.5 dl strösocker 0.75 dl potatismjöl 1 tsk bakpulver 2 msk kakaopulver Fyllning: 250 g choklad mörk ren 1...


20 portioner

Du behöver

Kaka:

3 st ägg
1.5 dl strösocker
0.75 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakaopulver

Fyllning:

250 g choklad mörk ren
1 dl vispgrädde
25 g kokosfett
2 msk mintlikör
1 dl mynta finhackad färsk

Gör så här

1
Vispa ägg och socker till rulltårtebottnen pösigt.

2
Blanda mjöl, bakpulver och kakao för sig, sikta ner blandningen i äggsmeten.

3
Bred ut smeten på bakplåtspapper i långpanna. Grädda mitt i 250 grader varm ugn cirka 5 minuter. Vänd genast upp kakan på en urvriden handduk strödd med socker. Låt svalna.

4
Fyllning: Smält bruten choklad med grädde, gärna i mikron.Tillsätt kokosfett och låt det också smälta. Rör smeten jämn och låt den svalna tills den känns halvt stelnad. Rör då i likören och bred smeten på kakbottnen, över hela ytan. Strö hackad mynta över fyllningssmeten, så jämnt som möjligt.

5
Rulla ihop kakan från långsidan till en stadig stubbe, vira in i alfolie och kyl tills kakan ska skivas och serveras.


Kommentar:
Den här kakan är glutenfri!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top