Marängkrater

Du behöver 4 st äggvitor kylskåpskalla 2.5 dl strösocker ättika några droppar vitvinsvinäger eller 1 tsk 1.5 tsk maizena 1.5 tsk vaniljsocker Fyllning: 0.5 l...


6 portioner

Du behöver

  • 4 st äggvitor kylskåpskalla
  • 2.5 dl strösocker
  • ättika några droppar
  • vitvinsvinäger eller 1 tsk
  • 1.5 tsk maizena
  • 1.5 tsk vaniljsocker

Fyllning:

0.5 l sorbet mango
200 g björnbär eller andra bär

Gör så här

1
Sätt ugnen på 100 grader. Rita en cirkel på 20 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Lägg pappret på en plåt.

2
Vispa äggvitorna till hårt skum. Det görs bäst i ett snustorrt kärl och med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget tillsammans med ättika, maizena och vaniljsocker. Fortsätt att vispa i någon minut.

3
Bred ut marängen inom cirkeln och gör en grop i mitten. Den ska likna en krater. Grädda den i cirka 2 timmar. Ta ut den och låt den kallna på galler. Lägg den på ett fat och fyll kratern med mangosorbet. Fördela björnbären över.


Kommentar:
Gör marängen i förväg och fyll den strax före servering. Du kan naturligtvis fylla den med vilken sorbet och vilka bär du vill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top