Du behöver
- 6 ägg
- 3 dl strösocker
- 150 g grovhackad sötmandel
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 1 1/2 msk vaniljsocker
- ca 16 dl (1 kilo) vetemjöl
- Smaksättning:
- 1 g saffran
- 2 msk lavendel
- 100 g grovhackad blockchoklad
- eller
- 2 msk provensalsk kryddblandning
- Pensling:
- ägg
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt i matberedaren. Blanda alla övriga ingredienser. Byt från visp till vinge i matberedaren och tillsätt de blandade övriga ingredienserna vartefter. Sätt ugnen på cirka 190 grader.
2
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och rulla den till längder, cirka 2 1/2 cm tjocka och lagom långa att passa på plåten. Lägg över längderna på papprad plåt och pensla dem med uppvispat ägg. Grädda längderna i cirka 30 minuter.
3
Skär dem i sneda, cirka 1 1/2 cm tjocka skorpor och sätt in dem i 105 graders ugnsvärme att torka. Tar cirka 40 minuter.
Skorporna kan smaksättas med saffran, choklad och lavendel eller med provensalska kryddor.