Mandelskorpor

Du behöver 6 ägg 3 dl strösocker 150 g grovhackad sötmandel 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 1/2 msk vaniljsocker ca...


150 portioner

Du behöver

  • 6 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g grovhackad sötmandel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • ca 16 dl (1 kilo) vetemjöl
  • Smaksättning:
  • 1 g saffran
  • 2 msk lavendel
  • 100 g grovhackad blockchoklad
  • eller
  • 2 msk provensalsk kryddblandning
  • Pensling:
  • ägg

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt i matberedaren. Blanda alla övriga ingredienser. Byt från visp till vinge i matberedaren och tillsätt de blandade övriga ingredienserna vartefter. Sätt ugnen på cirka 190 grader.

2
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och rulla den till längder, cirka 2 1/2 cm tjocka och lagom långa att passa på plåten. Lägg över längderna på papprad plåt och pensla dem med uppvispat ägg. Grädda längderna i cirka 30 minuter.

3
Skär dem i sneda, cirka 1 1/2 cm tjocka skorpor och sätt in dem i 105 graders ugnsvärme att torka. Tar cirka 40 minuter.


Kommentar:
Skorporna kan smaksättas med saffran, choklad och lavendel eller med provensalska kryddor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top