Ljummen kycklingsallad

Du behöver 200 g pastasnäckor 1 st kyckling nygrillad 200 g champinjonskott 1 msk smör 1.5 pkt bacon 1 st rädisor 1 st rödlök 200...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g pastasnäckor
  • 1 st kyckling nygrillad
  • 200 g champinjonskott
  • 1 msk smör
  • 1.5 pkt bacon
  • 1 st rädisor
  • 1 st rödlök
  • 200 g sockerärter
  • 1 kruka rucola
  • 1 st mâchesallad

Dressing:

2 msk balsamvinäger
1 tsk fransk senap
1 st vitlök finhackad
1 krm salt
4 msk olivolja
1 msk vatten

Gör så här

1
Koka pastasnäckorna mjuka i rikligt med saltat vatten. Låt dem rinna av. Dra skinnet av kycklingen, bena ur den och skär snygga bitar. Putsa champinjonskotten och stek dem i smör tills de är vackert bruna. Knaperstek baconet, gärna i ugnen, så blir det mindre os. Skiva rädisorna, skala och finstrimla löken. Koka upp vatten och lägg i sockerärterna att koka 1 minut.

2

3
Fördela den varma pastan på tallrikar. Lägg på ljumma kycklingbitar, nystekta champinjoner och bacon.

4
Strö över rädisskivor, lökstrimlor och sockerärter. Stick ner rucolablad och små knippor av machésallat här och var. Blanda dressingen och häll över salladen.

5

6
Servera salladen på en generöst tilltagen tallrik med ett härligt bondbröd med grov skorpa till.

7
Ett vitt, lite fruktigt vin är gott att dricka till, eller bordsvatten.


Kommentar:
Jesper Aspegren, känd från TV:s “Aspegren mitt i maten” och “Antikrundan”, vill bjuda på kycklingsallad till Mors dag. Se Icakuriren 21/97. Efter salladen passar en basilikaparfait utmärkt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top