Du behöver
- 1.5 dl linser grågröna
- 1 l vatten
- 2 st gula lökar
- 6 st svartpepparkorn
- 2 tsk örtsalt
- 3 st potatis medelstora råskalade
- 0.75 dl potatismjöl
- 1 tsk tomatpuré
- 1 krm svartpeppar grovmald
- margarin till stekning
Gör så här
1
Skölj linserna och låt dem koka upp i vatten. Skumma ytan och lägg i 1 gul lök i klyftor, svartpepparkornen och 1/2 tsk örtsalt. Koka under lock i 30 minuter.
2
Riv potatisarna och 1 lök i en matberedare.
3
Byt tillsats till kniv. Finfördela de avrunna linserna med potatisen och löken kvar i maskinen. Tillsätt potatismjöl, tomatpuré, 1 1/2 tsk örtsalt och den grovmalda svartpepparn. Mixa så att allt precis blandas. Gör burgare i lagom storlek, cirka 1/2 dl smet. Stek burgarna i stekpanna.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.