Läsar-recept

Linsburgare

Du behöver 1.5 dl linser grågröna 1 l vatten 2 st gula lökar 6 st svartpepparkorn 2 tsk örtsalt 3 st potatis medelstora råskalade 0.75...


4 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl linser grågröna
  • 1 l vatten
  • 2 st gula lökar
  • 6 st svartpepparkorn
  • 2 tsk örtsalt
  • 3 st potatis medelstora råskalade
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 krm svartpeppar grovmald
  • margarin till stekning

Gör så här

1
Skölj linserna och låt dem koka upp i vatten. Skumma ytan och lägg i 1 gul lök i klyftor, svartpepparkornen och 1/2 tsk örtsalt. Koka under lock i 30 minuter.

2
Riv potatisarna och 1 lök i en matberedare.

3
Byt tillsats till kniv. Finfördela de avrunna linserna med potatisen och löken kvar i maskinen. Tillsätt potatismjöl, tomatpuré, 1 1/2 tsk örtsalt och den grovmalda svartpepparn. Mixa så att allt precis blandas. Gör burgare i lagom storlek, cirka 1/2 dl smet. Stek burgarna i stekpanna.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top