Lingonpaj med honung

Du behöver Havregrynsbotten: 100 g smör 2.5 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 dl strösocker Fyllning: 3 st äggulor 1.5 dl farinsocker 2 dl honung...


10 portioner

Du behöver

Havregrynsbotten:

100 g smör
2.5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker

Fyllning:

3 st äggulor
1.5 dl farinsocker
2 dl honung
50 g smör
0.25 tsk salt
1 msk vaniljsocker
3 dl lingon
125 g valnötter grovt hackade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda samman mjöl, havregryn och socker. Tillsätt smör och samla till en deg. Tryck ut degen i en pajform cirka 22 cm i diameter. Grädda skalet i 15 minuter. Låt det svalna.

2
Sänk värmen till 175 grader.

3
Vispa äggulor och farinsocker pösigt. Smält honung och smör i vattenbad och låt svalna något. Tillsätt honungsblandningen, salt och vaniljsocker i äggsmeten. Vänd till sist ner lingon och valnötter. Fördela i pajformen och grädda i 30-40 minuter.


Kommentar:
En söt, lite tung paj där lingonen friskar upp. Servera med vispad grädde eller crème fraîche.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top