Lingon-cumberlandsås

Du behöver 3 msk lingongelé 1 krm senapspulver 0.5 krm ingefära 1 msk apelsinsaft eller citronsaft 2 msk madeira eller sherry 2 msk rött vin...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 3 msk lingongelé
  • 1 krm senapspulver
  • 0.5 krm ingefära
  • 1 msk apelsinsaft eller citronsaft
  • 2 msk madeira eller sherry
  • 2 msk rött vin
  • lingon ca 1 msk frysta

Gör så här

Rör geléet med senapspulver, ingefära och apelsinsaft. Tillsätt vinsorterna lite i taget. Såsen blir inte helt slät utan geléknottrig. Tillsätt de frysta lingonen som får tina i såsen. (Lingonen bör vara frysta innan. De får då en saftig konsistens till skillnad mot de lite hårda nyplockade.)


Kommentar:
Den här såsen tillägnades en gång hertigen av Cumberland i England. Därav namnet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top