Lamm och äpple på indiskt vis

Du behöver ca 1 kg lammbringa i bitar 2 msk smör eller margarin 1 krm vitpeppar 1 hackad gul lök 2 äpplen 2 pressade vitlöksklyftor...


4 portioner

Du behöver

  • ca 1 kg lammbringa i bitar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 hackad gul lök
  • 2 äpplen
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2-3 tsk curry
  • 2 dl vatten + 1/2 köttbuljongtärning
  • 2 msk mango chutney
  • 1 tsk salt

Gör så här

1
Skär köttet i mindre bitar och bryn dem i margarin eller smör. Strö över peppar. Skala och hacka lök och äpple och fräs det några minuter tillsammans med köttet i en gryta. Tillsätt vitlök och curry. Späd med buljong och mango chutney och smaksätt med salt.

2
Låt det sedan sjuda under lock cirka 40 minuter. Rör om i grytan så att inget fastnar. Servera med brytbröd och sallad.


Kommentar:
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top