Kycklinggryta

Du behöver 1 kyckling delad i cirka åtta delar eller färdiga kycklingdelar 2 msk olivolja 2 stora vitlöksklyftor 1 jalapenopeppar ca 1/2 tsk salt 4...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kyckling delad i cirka åtta delar eller färdiga kycklingdelar
    2 msk olivolja
    2 stora vitlöksklyftor
    1 jalapenopeppar
    ca 1/2 tsk salt
    4 dl vatten
    1/2 dl kinesisk sojasås
    3 dl kokta kikärter från egen frys eller 1 burk à 400 g
    1 dl matlagningsgräd

Gör så här

1
Fräs kycklingdelarna i olivoljan i ganska het panna. Skala och grovhacka, eller strimla, vitlöksklyftor och jalapenopeppar. Låt dem brynas tillsammans med kycklingen. Salta, häll på vatten och soja och låt kycklingen koka cirka 20 minuter, eller tills kycklingköttet vitnat.

2
Tillsätt kikärter och grädde blandad med lite maizena och låt grytan få ett uppkok. Rör till sist i hackad bladpersilja och servera med jasminris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top