Kyckling- och citronsoppa

Du behöver 1 st färsk kyckling 1 st citron 1.5 l vatten 2 st hönsbuljongtärningar 1 tsk salt 15 st vitpepparkorn 1 dl ris långkornigt...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st färsk kyckling
  • 1 st citron
  • 1.5 l vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • 15 st vitpepparkorn
  • 1 dl ris långkornigt
  • 2 st äggulor
  • 1 dl grädde
  • curry

Gör så här

1
Skölj kycklingen, halvera citronen och skär ena halvan i klyftor. Koka upp vattnet med buljongtärningarna och lägg ner kycklingen, citronklyftor, salt och peppar. Låt koka under lock på svag värme 40-45 minuter.

2
Ta upp kycklingen och citronklyftorna. Häll i riset i buljongen och låt koka cirka 15 minuter tills riset är färdigt. Rensa under tiden kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg ner kycklingbitarna i buljongen och smaka av om det behövs mer salt eller citronsaft.

3
Vispa äggulorna med grädden och rör försiktigt ner i soppan. Ställ gärna fram en burk curry och låt var och en pudra över sin soppa.


Kommentar:
Det här receptet är taget ur kokboken “En man en kvinna ett kök” (ICA bokförlag).
Ett tips: Dela kycklingen i mindre bitar och förkorta koktiden till cirka 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top