Du behöver
- 1 st färsk kyckling
- 1 st citron
- 1.5 l vatten
- 2 st hönsbuljongtärningar
- 1 tsk salt
- 15 st vitpepparkorn
- 1 dl ris långkornigt
- 2 st äggulor
- 1 dl grädde
- curry
Gör så här
1
Skölj kycklingen, halvera citronen och skär ena halvan i klyftor. Koka upp vattnet med buljongtärningarna och lägg ner kycklingen, citronklyftor, salt och peppar. Låt koka under lock på svag värme 40-45 minuter.
2
Ta upp kycklingen och citronklyftorna. Häll i riset i buljongen och låt koka cirka 15 minuter tills riset är färdigt. Rensa under tiden kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg ner kycklingbitarna i buljongen och smaka av om det behövs mer salt eller citronsaft.
3
Vispa äggulorna med grädden och rör försiktigt ner i soppan. Ställ gärna fram en burk curry och låt var och en pudra över sin soppa.
Det här receptet är taget ur kokboken “En man en kvinna ett kök” (ICA bokförlag).
Ett tips: Dela kycklingen i mindre bitar och förkorta koktiden till cirka 20 minuter.