Krokantplattor

Du behöver 1 tsk finrivet apelsinskal 1/2 dl fint krossad krokant 200 g mörk choklad Gör så här 1 Bred ut apelsinrivet och låt det...


0 portioner

Du behöver

  • 1 tsk finrivet apelsinskal
    1/2 dl fint krossad krokant
    200 g mörk choklad

Gör så här

1
Bred ut apelsinrivet och låt det torka någon halvtimme i rumstemperatur.

2
Sålla bort grova krokantbitar. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Blanda i apelsinskal och krokant, bred ut chokladmassan på bakplåtspapper och låt pappret ligga plant medan chokladen stelnar.

3
När chokladen börjar bli fast kan man skära plattor med vass kniv, eller ta ut formar med pepparkaksmått. Låt chokladen stelna färdigt i kyl/sval innan figurerna lossas från pappret.

4
Förvaras svalt och fuktfritt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top