Korianderlimpa av mix

Du behöver 1 påse rysk limpmix 1 pkt (50 g) jäst 2 dl koncentrerad apelsinjuice 2 tsk malda korianderfrön Gör så här 1 Följ påsens...


2 portioner

Du behöver

  • 1 påse rysk limpmix
  • 1 pkt (50 g) jäst
  • 2 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 2 tsk malda korianderfrön

Gör så här

1
Följ påsens anvisning men ersätt degspadet med juice plus vatten till rätt degspadsmängd. Blanda koriandern i degspadet.

2
Baka ut till 2 flätade limpor, som vetelängder, tryck ihop dem till knubbiga bröd, cirka 35 cm långa.

3
Låt de färdiggräddade bröden svalna invirade i bakdukar. De vinner på att mogna ett dygn före konsumtion eller infrysning.


Kommentar:
Vi dukar upp ett härligt julbord, lika klassiskt som modernt. Klicka på länkarna för övriga rätter från julbordet!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top