Kokossnitt

Du behöver Mördeg: 2 dl vetemjöl 100 g smör 0.5 dl strösocker 1 st äggula Fyllning: 2 st ägg 1.5 dl strösocker 6 dl riven...


25 portioner

Du behöver

Mördeg:

2 dl vetemjöl
100 g smör
0.5 dl strösocker
1 st äggula

Fyllning:

2 st ägg
1.5 dl strösocker
6 dl riven kokos
50 g smält smör
1 dl hallonsylt eller jordgubbssylt

Gör så här

1
Smula snabbt samman mjöl, smör och socker. Bind ihop till en deg med äggulan. Kavla ut degen till en kaka, 25×25 centimeter. Förgrädda bottnen mitt i ugnen i 175 grader 10 minuter. Bred därefter ut sylt på bottnen.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner kokos och matfett. Bred ut smeten på mördegsbottnen och grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader 12-15 minuter. Kakan ska få gyllene färg och se torr ut. Skär den i kvadratiska bitar och låt kallna på galler. Garnera med en syltklick när snittarna serveras. Kakorna kan frysas.


Kommentar:
Ur en gammal upplaga av Sveriges, näst efter bibeln, mest sålda bok, “7 sorters kakor”, har vi plockat detta recept. “En kaka folk gillar och sedan åratal har frågat efter receptet på” säger Gudrun Borglund på ICA Provkök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top