Kokosmazarin

Du behöver 2 st ägg 1.5 dl strösocker 3 dl riven kokos 1 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver apelsin rivet skal av 1 Gör så...

Tillagningstid: 20 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 dl riven kokos
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • apelsin rivet skal av 1

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kokos, mjöl, bakpulver och apelsinskal. Vänd ner blandningen med lätt hand i pöset.

2
Klicka smeten i väl smorda släta mazarinformar, eller veckade mandelmusselformar. Grädda mitt i ugnen i 200 grader 12-15 minuter.

3
Kakorna kan frysas.


Kommentar:
Denna kaka är inte en riktig mazarin, eftersom den inte består av en fyllning i ett mördegsskal. Ändå påminner den lite om en mazarin i “tugget”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top