Kakor med kanel och råsocker

Du behöver 100 g smör 2 st ägg 2 dl strösocker 1 dl mjölk 0.5 tsk salt 2 tsk bakpulver 3 dl vetemjöl Till garnering:...


8 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Till garnering:

kanel
råsocker strö

Till formarna:

olja
ströbröd

Gör så här

1
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda väl. Fördela smeten till 3/4 i formarna, som penslats med olja och försetts med ströbröd.

2
Toppa rikligt med kanel och råsocker strö. Grädda kakorna i 200 graders ugnsvärme cirka 20 minuter. Känn med sticka.

3
Väljer du traditionella pappersformar, beräkna en gräddningstid på 10 minuter i 225 graders ugnsvärme.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top