Italienska nötkakor

Du behöver 200 g smör 2.25 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 st äggula 1 st ägg 5.5 dl vetemjöl Fyllning: 75 g valnötter 1...


36 portioner

Du behöver

  • 200 g smör
  • 2.25 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • 1 st ägg
  • 5.5 dl vetemjöl

Fyllning:

75 g valnötter
1 dl ingefärs- eller aprikosmarmelad

Garnering:

florsocker

Gör så här

1
Rör smör, socker och vaniljsocker till en smidig kräm. Rör ner äggulan och ägget och därefter mjölet. Det ska bli en fet och fast deg. Täck den med plastfilm och låt den vila i kylen i 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader.

2
Mixa eller finhacka valnötterna och blanda med marmeladen. Lägg upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i fyra delar. Rulla varje del till en tjock korv. Skiva varje korv i 8 bitar. Platta till dem med handen och gör en liten grop i varje. Lägg en klick av fyllningen i och vik upp kanten. Lägg kakorna på en plåt och grädda dem i 15 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna på galler och pudra över florsocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top