Husets lilla pralin

Du behöver 100 g vit blockchoklad 1 dl riven mild mesost 1 dl vispgrädde 1 dl strösocker 1 dl torrmjölkspulver Tillbehör: 100-200 g ljus eller...


30 portioner

Du behöver

  • 100 g vit blockchoklad
    1 dl riven mild mesost
    1 dl vispgrädde
    1 dl strösocker
    1 dl torrmjölkspulver
    Tillbehör:
    100-200 g ljus eller mörk blockchoklad eller florsocker

Gör så här

1
Bryt sönder blockchokladen och blanda den med övriga ingredienser i en kastrull. Värm och rör om tills allt blir en slät kräm. Låt småputtra ett par minuter.

2
Häll på oljat bakplåtspapper, som lagts i en form (cirka 10×15 cm). Låt kallna. Gör små bollar eller sockerbitsstora bitar. Doppa dem antingen i smält blockchoklad eller rulla dem i florsocker. Godsakerna bör förvaras i kylskåp mellan tuggorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top