Du behöver
- 200 g rödingfilé
- 2 msk strösocker
- 2 msk salt
- 5 st vitpepparkorn krossade
Sås:
0.5 dl gräddfil
0.5 dl crème fraîche
1 msk vispgrädde
2 msk löjrom
0.5 msk gräslök finskuren
vitpeppar nymalen
Paj:
2 dl västerbottensost
1 st ägg
3 msk vispgrädde
0.5 krm vitpeppar
Garnering:
körvel eller persilja
limeklyfta
Ett tips: Gravningen måste göras minst en dag före servering, gärna två. Därefter kan fiskköttet delas färdigt i småbitar. Snabbare går det med fisk som köps färdiggravad.
Såsen bör blandas samma dag några timmar före servering.
Pajen kan göras dagen före och vila övertäckt i kylskåp. Ta ut den en timme före servering så att den får rumstemperatur innan bitarna ljummas i mikron eller ugnen.
Ett recept av Andreas Helgesson, köksmästare på Hotell Wilhelmina i Lappland.