Du behöver
- 2 ägg
- 2 msk vatten
- 1/4 röd spansk peppar
- 1/4 poblano (mild chilifrukt)
- 1 bit röd paprika
- salt
- 1-2 msk olivolja
- 1 bit kålrot, 100 g
- 1 kycklingfilé
- 1 msk olivolja
- salt
- spiskummin
Gör så här
1
Vispa upp äggen med vatten. Strimla pepparfrukterna mycket fint samt hacka paprikan och rör ner i smeten. Tillsätt salt och stek omeletten i olivolja på svag värme på en sida i stekpanna, eller i plättlagg.
2
Skala och strimla kålroten. Koka den i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Låt rinna av. Strimla kycklingfilén. Fräs kålrot och kyckling i olivolja, krydda med salt och spiskummin. Smaka av.
3
Servera kycklingrätten till omeletten, gärna med sval gräddfil till.
Anna Einarsson är kock på Fresh på S:t Eriksgatan i Stockholm.