Chiliomelett med kyckling

Du behöver 2 ägg 2 msk vatten 1/4 röd spansk peppar 1/4 poblano (mild chilifrukt) 1 bit röd paprika salt 1-2 msk olivolja 1 bit...


1 portion

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1/4 röd spansk peppar
  • 1/4 poblano (mild chilifrukt)
  • 1 bit röd paprika
  • salt
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 bit kålrot, 100 g
  • 1 kycklingfilé
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • spiskummin

Gör så här

1
Vispa upp äggen med vatten. Strimla pepparfrukterna mycket fint samt hacka paprikan och rör ner i smeten. Tillsätt salt och stek omeletten i olivolja på svag värme på en sida i stekpanna, eller i plättlagg.

2
Skala och strimla kålroten. Koka den i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Låt rinna av. Strimla kycklingfilén. Fräs kålrot och kyckling i olivolja, krydda med salt och spiskummin. Smaka av.

3
Servera kycklingrätten till omeletten, gärna med sval gräddfil till.


Kommentar:
Anna Einarsson är kock på Fresh på S:t Eriksgatan i Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top