Caesarsallad med kycklingfilé

Du behöver 2 st kycklingfil 2 msk smör persilja + 2 msk hackad 0.5 msk soja eller worcestersås Sallad: 1 st huvud romansallat 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 st kycklingfil
  • 2 msk smör
  • persilja + 2 msk hackad
  • 0.5 msk soja eller worcestersås

Sallad:

1 st huvud romansallat
1 st ruccolasallad
4 dl brödkrutonger rostade
1.5 dl parmesanost eller västerbottensost
8 st ansjovisfiléer eller sardeller

Dressing:

ägg
0.5 msk fransk senap
1 tsk ansjovisspad
4 msk olja
1 msk mjölk

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Smält smöret i en mikrotålig form. Vänd ner persilja. Vänd köttstrimlorna i fettet. Täck.

2
Mikra på full effekt 3 minuter. Droppa soja över och låt värmeutjämna medan salladen blandas.

3

4
Gör dressingen före salladen: Knäck äggen i en mixer, skrapa ur skalen med en tesked. Tillsätt de andra ingredienserna och blanda hastigt tills dressingen går ihop och skummar.

5

6
Salladen: Skölj, skaka av och riv sallaten. Blanda i en bunke med övriga ingredienser samt ljumma kycklingstrimlor på toppen. Servera dressingen bredvid så att var och en kan blanda.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top