Min kropp blir aldrig mätt

Min kropp blir aldrig mätt För två år sedan när jag hade det väldigt stressigt började jag äta väldigt, väldigt lite (mest protein) samtidigt som...

Min kropp blir aldrig mätt

För två år sedan när jag hade det väldigt stressigt började jag äta väldigt, väldigt lite (mest protein) samtidigt som jag tränade det jag orkade med (inte mycket). Sedan dess kan jag inte äta mig mätt! Kan sätta i mig portioner som en hel karl och ändå känna mig hungrig.
Vad ska jag göra för att kroppen ska fatta att jag inte svälter? Väldigt jobbigt eftersom jag ökar i vikt, för kroppen behöver ju inte så mycket mat.
Alexandra

Svar:

 Jag tror du har satt kroppens naturliga hunger- och mättnadssignaler ur spel. Du kan prova att äta frukost, lunch och middag på samma tider varje dag. Med regelbunden måltidsordning brukar kroppen bättre tala om när den är hungrig och när den är mätt.
Ät en bra stadig frukost. Gärna gröt eller flingor med mjölk, fil eller yoghurt, smörgås med pålägg och en frukt. Lunch och middag behöver innehålla potatis, pasta, ris, bulgur eller andra kolhydratrika livsmedel, någon proteinkälla och grönsaker. Var inte för rädd för att tillföra fett. Innehåller måltiden för lite fett blir du inte mätt.
Efter några veckor brukar kroppen börja signalera när den är hungrig och när den är mätt. Jag hoppas det kommer att fungera för dig.

Viveca Annell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top