Vad ska jag äta med magkatarr?

Vad ska jag äta med magkatarr? Jag försöker dra ner på kalorierna men behöver äta ganska ofta eftersom jag lätt får magkatarr. Har du några...

Vad ska jag äta med magkatarr?

Jag försöker dra ner på kalorierna men behöver äta ganska ofta eftersom jag lätt får magkatarr. Har du några tips?
Jörgen Karlsson

Svar:

Vid magproblem som magkatarr brukar magen framför allt reagera på fet mat och speciellt friterad mat. Även starka kryddor, lök, paprika, citrusfrukter och choklad kan förvärra symtomen liksom kaffe och alkohol. Magen kan också ha svårt med för mycket fiber. Det är bra att äta lite och ofta som du gör men det kan lätt bli för mycket småätande när magen suger. Försök undvika det, men ät små planerade mellanmål med till
exempel en smörgås eller en banan. Ät en portion till huvudmåltiderna, ät en stor andel grönsaker som gärna kan vara kokta och ät sakta. Tänk också på att inte äta för nära sänggåendet. Det kan förvärra magproblemen och är negativt för vikten.

Viveca Annell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top