Hur får jag bättre aptit?

Hur får jag bättre aptit? Jag är så trött på mat, men är ändå hungrig. Vad kan jag göra för att få upp aptiten igen?...

Hur får jag bättre aptit?

Jag är så trött på mat, men är ändå hungrig. Vad kan jag göra för att få upp aptiten igen? Har på senaste tiden utvecklat intolerans mot mat, som jag förr kunnat äta, vilket också har gjort det svårare (till exempel paprika, laktos, för mycket fett, ägg, stark mat). Ofta problem med uppblåsthet, gaser, förstoppning, illamående, sura uppstötningar. Det är tråkigt, och matlagning blir liksom till ett stort projekt.
Caroline Nilsson

Svar:

När magen krånglar kan mat och ätande bli ett tråkigt måste. Det låter som din mage reagerar på många olika saker. Du kanske ska prova att äta mycket snäll mat ett tag.
Var försiktig med allt för fiberrik mat, ät gärna ris, quinoa, kokta grönsaker och kokt potatis. Undvik citrusfrukter men ät gärna bär, banan och avokado. Bovetegröt är lugnande i magen till frukost. Det kan också vara värt att prova probiotiska produkter. Laga många portioner åt gången och frys in så behöver du inte ordna med matlagning varje dag. Att vara fysisk aktiv och vara ute i friska luften kan hjälpa till att öka aptiten.

Viveca Annell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top