Hur länge kan julmaten stå framme?

Hur länge kan julmaten stå framme? Vi dukar upp ett julbord som står ganska länge, i skenet av flera varma ljusstakar. Hur länge kan julmaten...

Hur länge kan julmaten stå framme?

Vi dukar upp ett julbord som står ganska länge, i skenet av flera varma ljusstakar. Hur länge kan julmaten stå framme i värmen? Vad ska vi vara extra försiktiga med? 

Lasse

Svar:

Lika viktigt som att maten inte står framme för länge, lika viktigt är det man tvättar händerna och har rena knivar, skärbrädor när julmaten lagas. Då minskar risken för magsjuka.
Rätter som innehåller ägg och majonnäs är extra känsliga för att stå framme i värmen, liksom gravad lax, patéer och röror. Bäst är det att ta fram lite i taget och fylla på vartefter det går åt. Ris à la Maltan bör vänta i kylskåpet till det är dags att servera den.

Viveca Annell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top