Hur gör jag julbordet nyttigare?

Hur gör jag julbordet nyttigare? Jag försöker generellt att äta hälsosamt, och i år tycker jag att det skulle vara roligt att även försöka göra...

Hur gör jag julbordet nyttigare?

Jag försöker generellt att äta hälsosamt, och i år tycker jag att det skulle vara roligt att även försöka göra julbordet lite nyttigare. Är det några speciella rätter/kakor/godis som borde und­vikas?
Erik

Svar:

ter du bara ett eller ett par julbord så behöver du inte tänka så mycket på vilka rätter och godsaker du väljer. Det är ju bara jul en gång om året.
Men äter du flera julbord från första advent till fram till nyår kan det vara bra att välja ut några favoriter vid varje julbord så du inte äter av allt.
För den som tänker på hälsa och vikt: Håll ned mängden mat, ät mer fisk än kött och ta av det gröna på julbordet. Bland julgotterna är nötter och mörk choklad bra val.
Viveca Annell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top