Kan en äldre kanin få ung kompis?

Kan en äldre kanin få ung kompis? Vi har en kanin vars partner dog förra året. Nu vill min dotter gärna att han ska få...

Kan en äldre kanin få ung kompis?

Vi har en kanin vars partner dog förra året. Nu vill min dotter gärna att han ska få en kamrat, men vi vill inte ha en till som lever ytterligare många år. Har hört att man kan låna kaninungar över sommaren från ett stall i närheten.
Skulle det kunna fungera bra att sätta en ung hane med en gammal? Och skulle de ha utbyte av varandra?

Louise

Svar:

Eftersom kaniner är flockdjur är det bra för dem att ha sällskap av en artfrände. Jag tycker dock att det känns lite “elakt” att bara låta er äldre kanin ha sällskap över sommaren.
Jag tycker ni ska satsa på att skaffa en någorlunda jämnårig partner till honom istället. De kan då leva ihop resten av livet. Bäst chans att få dem att samsas är om man har en hane och en hona som båda är kastrerade och om man låter dem träffas första gångerna på okänt område och med riktigt gott om utrymme.
Det kan ta ett tag med lite bråk innan de blir kompisar så man får ofta ha tålamod. Så länge de inte skadar varandra, får man låta dem “göra upp”.
Det finns många som är i samma situation som ni och sitter med en ensam äldre kanin, så det ska nog gå bra att hitta en partner som kan passa.

Marianne Tornvall

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top