Kan bilstressad katt få lugnande?

Kan bilstressad katt få lugnande? Vi ska göra en ganska lång resa med vår katt i sommar. Han blir väldigt stressad. Kan man ge honom...

Kan bilstressad katt få lugnande?

Vi ska göra en ganska lång resa med vår katt i sommar. Han blir väldigt stressad. Kan man ge honom lugnande eller har du några andra tips.

Nina C

Svar:

Det finns lugnande som kan fungera för katt, däremot kan de lugnande som finns att tillgå påverka kattens lever på ett dåligt sätt.
Det man kan försöka göra är att träna katten att tycka om sin bur (ha buren framme och ge mat och godis i den, gör den mysig och lägg leksaker i med mera), och träna gärna katten på att åka mycket korta turer, eller att bara ta ut den i bilen och sedan in igen.
Om resan är väldigt lång och katten är mycket stressad kan ett annat alternativ vara att försöka hitta en kattvakt eller lämna katten på kattpensionat.

Marianne Tornvall

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top