Vår katt springer över till vår granne hela tiden

Vår katt springer över till vår granne hela tiden Hej! Vi har två katter, varav den ena är mycket social. Nu har vi börjat få...

Vår katt springer över till vår granne hela tiden

Hej!

Vi har två katter, varav den ena är mycket social. Nu har vi börjat få problem med att han springer in till grannen och äter av deras katts mat och lägger sig och sover inne hos dem på dagarna. Grannen tycker visserligen om våra katter, men eftersom de har en egen katt vill de ju inte att vår katt ska börja se deras hus som sitt hem. Vad kan vi göra för att vår katt ska sluta springa in hos dem? Han är van vid att vara ute, så det känns grymt att försöka stänga honom inne, framför allt om den andra katten får fortsätta gå ut.

Tacksam för svar!

Hälsningar
Anna

Svar:

Hej Anna!

Tack för din fråga!

Jag skulle rekommendera er att först och främst prata med er granne. För det är faktiskt främst grannen som kan göra något i det här fallet.

Grannen måste se till att er katt inte kan komma in till dom, om de har en kattlucka skulle det bästa vara om de stängde denna.

De måste sluta ge mat, prata med, kela eller ge den någon som helst uppmärksamhet till er katt. Ibland kan det även behövas göras så att de skrämmer katten, fastän den inte ser att det är de som gör detta, till exempel att de slamrar med kastruller eller liknande. Så länge katten inte ser grannen så associerar då inte katten detta ljud till grannen utan mer till just stället tex tomten den är på.

Ibland kan det vara så att katten försöker om och om igen men med tålamod så kan man ändå få katten att förstå att den inte ska vara i det hemmet och att den inte får ut något av att vara där. Inte få äta, sova, kela eller något annat positivt.

Sedan är det viktigt att se över miljön ni har för era katter. Det är mycket man ska tänka på när man har fler än en katt. Detta kan du läsa mer om under fliken katt, bra att veta, beteende och där finns en artikel om just detta ämne.

Ni kan också använda er av Feliway för att göra ert hem så tryggt som möjligt för er katt.

Men som sagt, grannen är den personen som får göra det största jobbet.

Lycka till!

Med Vänlig Hälsning // Sophie Liström

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top