Varför äter min hund rötter och jord?

Varför äter min hund rötter och jord? Jag har en 7 år gammal kastrerad blandras som äter jord och rötter. Vid skogspromenader så gräver han...

Varför äter min hund rötter och jord?

Jag har en 7 år gammal kastrerad blandras som äter jord och rötter. Vid skogspromenader så gräver han i svart mylla (som finns i blandskog) och äter både jord och tunna rötter. Har han brist på något när han gör så?

Svar:

Hej!

Om din hund äter ett fullfoder för hundar i hans ålder och storlek, är pigg och glad, fin i pälsen och magen fungerar så är det inte sannolikt att det är någon brist. En del hundar kan äta jord för att de har problem i mun eller hals, andra verkar helt enkelt ha fått smak på jord. Titta noga i din hunds mun, hela vägen bak i svalget och kontrollera att alla tänder ser fina ut. Om du tycker att det är svårt kan det vara klokt att boka tid till en veterinär för att få hjälp att kontrollera att allt ser bra ut.

Lycka till!

Veterinär Elin Lindell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top