Vad gör jag med en hemlös katt?

Vad gör jag med en hemlös katt? Hejsan!Det går en katt som är helt ensam och mager på gården. Den har varken halsband eller chip....

Vad gör jag med en hemlös katt?

Hejsan!
Det går en katt som är helt ensam och mager på gården. Den har varken halsband eller chip. Den är ung, kanske 4 månader?
Jag har tänkt på att det kan vara en sommarkatt som någon bara har lämnat kvar när dom har lämnat stugan? Jag har dom senaste dagarna försökt att hitta ägaren men ingen känner till den!
Jag har börjat att ge den lite mat och så men jag har ingen katt mat? Så vad rekommenderar du att jag ska ge den för "har alltid hemma mat"?
Fil, kött, skinka, sill, potatis, bröd, müsli m.m. Vad rekommenderar ni?
Och vad ska man inte ge den?
Jag har ont om pengar så jag har inte råd att köpa kattmat, jag vill bara kattens bästa , snälla hjälp mig.

Tack för er hjälp/ Carro

Svar:

Hej Carro!

Så bra att någon bryr sig om att hjälpa katten!

Chip kan du bara hitta med hjälp av en chipläsade, sådana finns hos veterinär, polis och tull. Har katten verkligen blivit kollad för chip?

Kvarlämnade sommarkatter är tyvärr alltför vanligt.

En ung katt på 4 månader behöver nog mer än bara "har alltid hemma mat", men sådant som är rent kött kan Du bjuda den, Sill som är inlagd bör Du inte ge den, men färsk eller kokad fisk går bra. Vegetarisk mat är katten inte gjord för; den är en utpräglad köttätare.

Om Du inte hittar någon ägare till katten och inte har råd att själv adoptera den (med allt var det innebär av kattmat, avmasning, vaccinering, hälsovård, kastration och försäkring) så bör Du kontakta Polisen för att katten skall bli omhändertagen och omplacerad i ett gott hem. Lösspringande okastrerade katter utan ägare förökar sig snabbt, och vips har Ni i området fler katter som far illa.

Lycka till!

Mvh, Veterinären Ylva Brisman
 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top