Min hund får utslag mellan klorna

Min hund får utslag mellan klorna Vår treårige labrador har sedan i april månad (pilbesvärats av utslag (plitor) mellan klorna på framtassarna. Exakt samma ställe...

Min hund får utslag mellan klorna

Vår treårige labrador har sedan i april månad (pilbesvärats av utslag (plitor) mellan klorna på framtassarna. Exakt samma ställe på båda tassarna. Har varit hos två veterinärer och har fått olika svar. Han har fått penicillin, salvor, ordinerats att tvätta med klorhexidin mm. Är bra en tid men det kommer tillbaka igen. Har krage på så han ej ska slicka när det är som värst. Men han kan ju inte leva med krage hela tiden!

Är detta vanligt och vad ska vi göra?

Svar:

Hej!

Jag förstår inte riktigt om det är som små kulor/bölder mellan tårna eller om det blir rött och irriterat och han slickar mycket? Oavsett så skulle det kunna vara någon form av allergisk yttring, men det finns också parasiter mm som kan ge liknande symptom. Du bör uppsöka en veterinär som är specialinriktad på hudproblem. Ring ditt närmsta djursjukhus och hör om de har någon.

Lycka till och hoppas att din hund snart blir bättre!

Veterinär Elin Lindell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top