Kan jag operera min hunds trånga tårkanaler?

Kan jag operera min hunds trånga tårkanaler? Jag har en tibetansk spaniel hane som är 1 år. Han har trånga tårkanaler och ett öga som...

Kan jag operera min hunds trånga tårkanaler?

Jag har en tibetansk spaniel hane som är 1 år. Han har trånga tårkanaler och ett öga som inte är utvecklat som det ska det är mindre än det andra. Han får droppar varje dag efter ett tag så samlas det en massa klet i ögonen då måste han till veterinär och spola rent så har det hållit på sen han var 4 månader. Jag undrar om det går att operera så han blir bra?

Orolig matte

Svar:

Hej!

Det brukar vara svårt att åtgärda trånga tårkanaler. Det är inte så att det också finns en inrullning av ögonlocket som stör? Det kan man operera och det kan ev göra honom lite bättre. Utan att ha sett din hund är det dock omöjligt att ge dig ett bra råd. Du bör boka tid till en ögonspecialist (ögonlysare). Ring din veterinärklinik och fråga var du hittar din närmsta ögonspecialist!

Lycka till!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top