Det kliar i min hunds bak

Det kliar i min hunds bak Hej! Jag har en underbar finsk lapphund som är två år. Det är min första hund.På kenneln där vi...

Det kliar i min hunds bak

Hej!

Jag har en underbar finsk lapphund som är två år. Det är min första hund.
På kenneln där vi köpte henne fick vi veta att hon skulle ha morot varje dag för det var bra för att det rensar analsäckarna så att det inte kliar i baken, så fattade jag det i alla fall. Hon älskar morot och får det varje dag men på sista tiden händer det ibland att hon sätter sig ner plötsligt på promenaden och kasar framåt med bakdelen, som om det kliar i baken. Behöver hon avmaskas?

Eller vad kan vi göra för henne? Tacksam för råd.

Hälsningar Lena

Svar:

Hej Lena!

Det första du bör göra är att boka en tid till veterinär för att kontrollera analsäckarna. Det du beskriver är typiska symptom för analsäcksinflammation och om hunden har svårt att tömma analsäckarna själv kan det bildas en böld som till slut spricker. Det gör jätteont. Det finns även andra saker som kan göra att det kliar i rumpan, men överfyllda analsäckar är nog det vanligaste.

Lycka till!

Veterinär Elin Lindell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top