Attackerad av min katt

Attackerad av min katt Hej! Har blivit attackerad av min egen katt vid två tillfällen vilket gör att jag nu inte kan lita på honom...

Attackerad av min katt

Hej!

Har blivit attackerad av min egen katt vid två tillfällen vilket gör att jag nu inte kan lita på honom och är även rädd att han ska attackera andra… Känner mig inte trygg i denna situation, vad gör jag?

Bengt

Svar:

Hej Bengt!

Jag blir nyfiken på i vilka sitationer din katt har attackerat dig? Var det något som hände? Hade ni kontakt innan? Kom det från ingenstans? Hur attackerade han? Det är frågor man egentligen behöver svar på för att kunna ge dig ett bra svar på vad du ska göra.

Man måste försöka förstå varför din katt attackerar. De kan göra det på grund av fysiska orsaker, smärta bland annat. Om det sker när man klappar de kan de helt plötsligt känna sig sårbara och då attackera, sedan kan det vara en form av aktivering och lek. Det är viktigt att man inte reagerar när katten reagerar, för oavsett hur man reagerar blir det en form av bekräftelse för katten. Jag vet, inte så lätt när det handlar om detta, de har ju trots allt vassa klor och vassa tänder, men man får gör så gott man kan .

Att börja skälla på katten kan vara en naturlig reaktion men det hjälper inte, det gör bara katten osäker på dig och kan göra att det uppmuntrar beteendet.

Lycka till!

Med Vänlig Hälsning

// Veterinär Sophie Liström

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top