Han är på väg att ge upp

Han är på väg att ge upp Jag är en kvinna på 43 år och har ett förhållande med en ett år yngre man sedan...

Han är på väg att ge upp

Jag är en kvinna på 43 år och har ett förhållande med en ett år yngre man sedan ett par år. För drygt 6 månader sedan flyttade vi ihop, men han är redan på väg att ge upp. Han flyttade till min lägenhet. Vi har letat efter en större gemensam lägenhet, men nu verkar det inte som det blir av för han tror inte på det som han säger. Allting har ställts på ända. Vi har seriöst pratat om barn, gifta oss och skaffa sommarställe. Förutom att det är så sorgligt är jag förbannad också. Jag känner mig lurad och övergiven. Förklaringen han ger är att han har sina föräldrar som förebild, Visst, dom verkar väl ha trevligt, men jag tycker vi har haft det minst lika bra. Finns det något jag kan göra för att få honom att ändra sig och ge oss en chans?
”Lurad och övergiven”

Svar:

Kära “Lurad och övergiven”, vilken soppa du har hamnat i. Jag kan verkligen förstå att du känner dig lurad. Det är ju inte så att ni träffades häromdagen, utan ni har haft ett förhållande i flera år. Kan det vara så att det här med att flytta ihop helt plötsligt väckte rädslor som han kunnat kontrollera så länge ni var särbor?
Det är nog inte alldeles ovanligt att föräldrarnas förhållande blir ett sorts riktmärke – antingen som förebild eller som något att ta avstånd ifrån.
En sliten sanning är att man aldrig kan förändra någon annan än sig själv.
I ditt fall kanske det är så att du har tagit för givet att era hopslagna hushåll ganska raskt också skulle leda till barn och allt vad det för med sig? Han kanske har tänkt sig ett mycket lugnare förlopp. Men det kan precis lika gärna vara så att han helt enkelt har drömmar om ett annat slags förhållande än det ni tillsammans förmår.
Du måste få veta om det finns något du kan göra för att få honom att vilja försöka, åtminstone ett tag till. Men jag vill också säga att det kan vara klokt att gå lite långsamt framåt, så ni inte hamnar i en ännu mer komplicerad situation om det trots allt slutar i att ni separerar.
Så till slut, bollen ligger hos honom, men finns kärleken där kan du säkert hjälpa honom att komma till ett mer modigt beslut än att ge upp efter ett halvår.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top