Vill han bara vara kompis?

Vill han bara vara kompis? Jag är en kvinna på 39 år som har ett litet problem som jag hoppas du kanske kan ge mig...

Vill han bara vara kompis?

Jag är en kvinna på 39 år som har ett litet problem som jag hoppas du kanske kan ge mig tips om att få en lösning på.
Jag är sambo sedan många år. Jag tycker om honom och han tycker om mig, men han vill aldrig göra några saker med mig.
Nu har jag träffat en annan kille som är gift och har ett barn och ett till på väg. Han säger att han tycker om mig och vi träffas ofta. När vi ses pussar vi varandra på munnen rätt mycket och han säger att han är min kompis och att jag är hans. Han har varit hemma hos mig och säger att han vill komma hem till mig.
Jag undrar vad han menar – om han vill vara tillsammans med mig eller bara ha en kompis. Han säger att han hoppas att få flytta till mig. Sedan säger han att han måste tycka om sin fru för att han ska ha barn. Jag vet inte om han är ärlig mot mig eller om han lurar mig.
Jag hoppas du kanske kan ge mig ett litet tips.
Förvirrad

Svar:

Först och främst vill jag påpeka att många skulle tycka att du genom ditt beteende faktiskt är otrogen. Det finns så många saker i din fråga som känns väldigt lösa och osäkra. Älskar du din sambo eller tycker du bara om honom? Vad tror du själv om den nyes ärlighet och uppriktighet? Och framför allt – vad vill Du?
För det första tror jag du måste bestämma dig för om du vill bryta upp från ditt nuvarande förhållande, vare sig den nye mannen kommer att bli en del av ditt liv eller inte. Det finns inga garantier för att det ska bli något med honom.
Det är också oklart vad den här nye mannen i ditt liv menar – kompis och flytta hem till dig? Pussar på munnen är ju ingen kärleksförklaring direkt. Vad han tänker och vill vet bara han. Å ena sidan måste han tycka om sin nuvarande fru på grund av barnen, men samtidigt vill han flytta hem till dig. Det verkar inte heller som om han uttryckt några känslor för dig, bara att han vill vara din kompis.
Jag tycker att du ska vara försiktig och verkligen känna efter vad Du vill och sedan försöka få till någon sorts plan. Om du bestämmer dig för att vara kvar blir du antagligen tvungen att diskutera med din sambo om hur ni ska komma mer i fas. Trots att du säger att ni tycker om varandra är du ju missnöjd med hans beteende och flirtar med andra. Bestämmer du dig i stället för att bryta upp, är det nog bäst att ta ett steg i taget. Vänta tills du blivit klar över allt det innan du ägnar dig för mycket åt den nye mannen. Rusa inte i väg innan du vet.
 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top